TORNAR
QUI SOM ?   
 
La biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa va nèixer el 10 d'abril de 1983 fruit d'un conveni entre la Generalitat i l' Ajuntament de Parets i és una de les poques biblioteques especialitzades per a nens que existeixen a Catalunya.

 La característica física més diferenciada és que ocupa una casa de pagès reutilitzada, redistribuida per tal d'acollir l'actual biblioteca Infantil i Juvenil de   Can  Butjosa, la biblioteca pels nens i dels nens.


En aquest moment, compta amb un fons de 32.000 llibres de 85 països diferents i un llarg camí fet al voltant dels seus tres objectius educatius prioritaris:


   Ajudar els nens i joves a esdevenir uns bons usuaris de biblioteca que s'hi moguin amb facilitat, que no tinguin bibliotecofòbia, que sàpiguen trobar la informació que desitgen mitjançant els catàlegs, que coneguin les normes de la biblioteca i les compleixin i que siguin conscients dels serveis que, com a usuaris, tenen dret a rebre.
 
    Ajudar els nens i joves a esdevenir uns bons lectors que sàpiguen triar llibres atractius o que els interessin i que això els porti a dessitjar-ne d'altres, que descobreixin el gust de llegir en llibertat, és a dir, escollir què, com i de quina manera i que ho puguin dur a terme a la nostra biblioteca.

  Ajudar els nens i joves, com a persones que formen part d'una societat, a adquirir uns hàbits de comportament específics que els enriquiran i els ajudaran a integrar-se a la comunitat i al país on viuen.

La nostra biblioteca va decidir associar-se a la Unesco l'any 1995, moment des del qual va passar a pertànyer a la UNAL i al Grup de Biblioteques Catalanes Associades a aquesta organització.(prem aquí per veure el certificat)


  • 1996 La biblioteca va guanyar el récord català del lector amb edat més precoç


  • 2004: Premi de la Federación de Gremios de Editores de España al Pla de Lectura a les escoles
  • Curs 06/07: Premi Maria Moliner hem estat seleccionats pel projecte “ La lectura al alcance de todos” i hem estat premiats amb un fons important de llibres.

  • Curs 07/08: Ens vam presentar al millor projecte de integració Social Premi Maria Moliner l’activitat de l’Espai de Formació : Taller d’escriptura “El meu llibre” i vam estat seleccionats i premiats amb un fons important de llibres.

  • Novembre 2009 Varem presentar la nostra pel·lícula al festival de Sitges i va ser seleccionada i visionada a l’obertura del festival.

  • Ens vam presentar al millor projecte d’animació del Premi Maria Moliner amb la filmació de “La Caixa Màgica”, seleccionada al Festival de Sitges 2009, i vam estar seleccionats i premiats amb un fons important de llibres.

  • 2009 La Mercè Escardó Bas, directora de la biblioteca, rep el guardó Marta Mata per la seva trajectòria professional adreçada a fer evident l'educació fora dels àmbits d'ensenyament reglats.

  • Novembre 2015 El projecte Viatges de l'Andana 9 i 3/4 de la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa de Parets del Vallès ha estat guardonat amb l'accèssit del III Premi Teresa Rovira, concedit pel Servei de Biblioteques Públiques de Catalunya, i que reconeix iniciatives innovadores en les biblioteques públiques.

  • El 8 de gener de 2018 tornem a obrir les portes després d'informatitzar el gruix del nostre fons per tal d'estar conectats amb la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Lectura, Informació i Préstec:
Matins: Dimarts i Dissabtes de 10 a 1
Tardes: de Dilluns a Divendres de 3 a 8,
excepte Dimarts de 3 a 6


L'Hora del conte:
Tots els dijous a les 6 de la tarda

Horari d'estiu:
(des de finals de Juny a mitjans de setembre)

De dilluns a divendres de 10 a 2 del migdia
Dilluns i dimecres de 5 a 8 de la tardaSi vols posar-te en contacte amb nosaltres ho pots fer de qualsevol d'aquestes maneres:CAN BUTJOSA
c/ La Salut nº 52 
08150 Parets del Vallès
Telèfon: 93.562.23.53
Fax: 93.562.37.60
e-mail :bibut@parets.cat
Twitter :@canbutjosa
Facebook :@canbutjosa


TORNAR